Kost och motion är en bra kombination, men inte minst lika viktig. För att få ett sund kropp med ett hälsosamt levnadssätt krävs det en bra kombination med kost och motion. Motion behöver inte innebära att du utövar en sport på elitnivå eller att du springer en mil och dagen. Den viktigaste motionen är vardagsmotionen, med tanke på att kroppen behöver en viss del motion varje dag. Det är mycket sämre att sitta still tre dagar och sedan träna ett jätte hårt och långt pass som bränner lika mycket kalorier som om du hade vardags-motionerat tre dagar i rad. Exempel på vardagsmotion är att cykla till jobbet, gå till en busstation längre bort, ta en promenad efter jobbet och massor med mer alternativ. Denna typ av vardagsmotion som får kroppen att komma igång och röra lite på sig går givetvis att alternera med hårdare träning som spinning, löpning, någon typ av sport, gym och liknande.

Kosten stor roll i hälsan

Kosten har även den en stor roll i hur hälsan och kroppen mår samt är. Kosten har störts vikt när det gäller att ha en bra hälsa. Det är viktigt att äta nyttigt och hålla igen på framför allt socker som är den största boven, eftersom kosten är 80 procent av vad din kropps hälsa består av. Dessutom samspelar kosten och motionen som du säkert vet. När du motionerna jobbar musklerna som består av celler som även dom jobbar med förbränning och produktion. Det gör att du måste äta nyttigt och näringsrik mat för att orka motionera. Skulle det vara så att du inte får i dig den näringen som musklerna behöver för att arbeta kan du få bieffekter som skakningar, yrsel och annat som tyder på att du inte har tillräckligt med energi. I värsta fall kan man svimma. Dessutom tar kroppen och hjärtat ingen nytta av att motionera om den samtidigt lider av energibrist. När man tränar bryts musklerna ner och när man sover återhämtar sig musklerna och bygger sig ännu större än vad de var innan. Skulle det vara så att du inte äter tillräckligt med näringsrik mat och skiter i att sova, det vill säga att du inte får någon återhämtning, så kan musklerna inte bygga sig större vilket gör att du bara blir svagare och svagare och mår sämre och sämre.

Viktigt med både kost och motion

Som du ser så är det viktigt att man gör båda delarna för att få en frisk kropp och en sund hälsa. Detta brukar vissa se som en gratis livförsäkring med tanke på att en frisk och sund kropp inte drabbas av sjukdomar som inte är genetiska eller otursdrabbade. Exempelvis cancer visas från många studier vara något som kan bildas om man har ätit onyttigt under lång tid med mycket socker och snabba kolhydrater. Dessutom får du en vältränad kropp vilket många strävar efter, dock är det viktigt att man äter rätt för kroppen om man tränar på hög nivå eftersom man måste låta kroppen återhämta sig. Detta är något som inte speciellt många vet och värderar speciellt högt.